-
CD és DVD: lejárt lemez

A napokban vettem csak észre, hogy szép lassan leszoktam a CD és DVD-lemezek használatáról.

Talán az utolsó dolog, amire néha még mai is CD-lemezt használok, az az operációs rendszer telepítése (már ha új gép kerül a kezem ügyébe), de azt is egyre gyakrabban pendrive-ról végzem el, ami jellemzően gyorsabb is.
Nagy mennyiségű adat rövid ideig (max. 1-2 év) tartó tárolására még labdába rúg nálam a DVD, de ha lemennek egy kicsit a merevlemezárak, már ezt a feladatot sem az öreg optikai lemez fogja végezni.

Úgy állunk, hogy a két darab jól becsomagolt flopimeghajtó mellé lassan bekerül egy-egy DVD-olvasó is, arra az esetre, ha évek múlva olyan régi - még olvasható - adathordozót kell megnyitni, amire az akkori gépekben már nincs megfelelő hardver.

 

Hozzászólások

Pintér Miklós
Szerintem nagyjából egy éve írtam utoljára CD-t vagy DVD-t. Amikor egy 8 gigabájtos USB drive ára bőven 5,000 Ft alatt van (még az indokolatlanul magas üres adathordozó jogdíjakkal együtt is), akkor már nem nagyon van létjogosultsága az egyszer használatos (jó, van újraírható, de az is macera) kis kapacitású optikai lemezeknek.
Tényleg csak rendszer-adminisztrátorkodás során kerülnek elő.

Gombkötő Gergő Sándor
Adattárolásra jobb a külső merevlemez, főleg ha nem igényel külön tápot. SSD meghajtóban is lehet gondolkodni, igaz még drága. CD-t csak AUDIO-t írok. Mp3.at-stb. soha. Zenehallgatásra jó a JÓMINŐSÉGŰ cd. De csak AUDIO formátumban.
Igaz, az sem mindegy milyen lejátszóba tessük a lemezt. Nekem a cd lejátszóm egy professzionális Technics MASH -os lejátszó, optikai kábellel összekötve egy full digitális Harman/Kardon 5.1-es erősítővel. (de sztereo üzemmódban használom 2 JBL 150W-os Hangfallal) Adattárolásra nem jó a CD/DVD az tuti. DVD-házimoziba, CD-Audioformátumú zenehallgatásra lett KITALÁLVA. Adathordozásra, pendrive, külső merevlemez! További szép napot:)

hrgy84
Nekem a merevlemezzel egyetlen bajom van, hogy ha leesik, azt nem szereti, ebben a DVD meg mindig verhetetlen.

Szólj hozzá!

A neved:

Az e-mail címed (nem jelenik meg):

A hozzászólásod szövege:

Írd be ide a(z) hit szót:

Kum Gábor blogja
 
 
Tartalom megosztás
RSS Facebook
Legújabb hozzászólások

Kum Gábor: Elvileg akinek korlátlan csomagja van, az a 21-es körzetre is vonatkozik....

Jambrich Péter: Most kaptam én is számlát. Vodafonos vagyok, és 19 forintos percdíjjal hívható a 21-es körzet....

Netkukac: Szuper! Nagyon hiányzott, mert Seamonkey-t használok mellette és abban ez alap volt....

Kum Gábor: Nálam a mai napig működik, a 41-essel is....

zolko: A 41-es verzió van a gépemen, és hiába állítom false-re ezt a beállítást, mindig visszaáll eredeti (true) állapotába. Mit lehetne tennem? Egyáltalán,...

hrgy84: Nekem a merevlemezzel egyetlen bajom van, hogy ha leesik, azt nem szereti, ebben a DVD meg mindig verhetetlen....

Gábor: Nem kár érte...

Gombkötő Gergő Sándor: Adattárolásra jobb a külső merevlemez, főleg ha nem igényel külön tápot. SSD meghajtóban is lehet gondolkodni, igaz még drága. CD-t csak AUDIO-t...

További lehetőségek
Bemutatkozás
Fényképalbum
Kapcsolat
© 2011-2021 Kum Gábor. Minden jog fenntartva.